Brasserie Fantome Pissenlit

Bryggeri: Brasserie Fantome
Type: Saison
Land: Belgien
Alkoholstyrke: 8,0%

Brasserie Fantome Pissenlit
Brasserie Fantome Pissenlit

Brasserie Fantome Pissenlit er en saison fra det belgiske mikrobryggeri Brasserie Fantome, brygget med mælkebøtter. Navnet pissenlit vil nok lyde spøjst i danske ører, men det betyder tilsyneladende noget så tilforladeligt som mælkebøtte, hvilket jo giver meget god mening når det nu en gang er det der er i.

Øllen er som man forventer af en saison – en fin lys orange sag, den er tydeligt ufiltreret og eftergæret på flasken, da man overhovedet ikke kan se igennem øllen på trods af den lyse farve, så indtil nu følger vi alle saisonstandarder til fulde. Skummet er kridhvidt og tykt, og falder sammen som en pæn hvid skumhat ovenpå øllen. Jo, der kunne bestemt være tale om en saison, og en af de pæne af slagsen endda.

Duften i Brasserie Fantome Pissenlit er syrlig med indslag af æble og andre frugter, det giver et indtryk af en dejlig frisk øl. “Den dufter meget af god øl” – citat Astrid. Det syrlige er også det bærende element i smagen, den er ikke sur og voldsom, men syrlig og frisk, især når den får lidt temperatur. Det æble man finder i duften dukker også stille og rolig op i smagen, i takt med at temperaturen stiger. Der er også en let smag af peber bagerst på tungen, som det hører sig til når man har med en saison at gøre.

Brasserie Fantome Pissenlit – Den endelige dom

Brasserie Fantome Pissenlit er en lækker frisk øl, i bedste saisonstil. Serveret kold starter den syrlig og forfriskende, men det syrlige bliver lidt overvældende. Øllen bliver dog meget mere kompleks og lækker som temperaturen stiger. Det er en spændende øl der udvikler sig på en spændende måde i glasset, så lad være med at drikke den alt for hurtigt (også fordi den er på 8%). Øllen får en 4 ud af 6 ølglas, men med tiden sniger den sig nærmere og nærmere 4,5.

4 ud af 6 ølglas.

Untappd link

Facebooktwittergoogle_pluspinterestFacebooktwittergoogle_pluspinterest

Tilmeld dig Levemands nyhedsbrev

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *