Munkebo Alstærk Bourbon

Bryggeri: Munkebo Mikrobryg
Type: Scotch Ale / Wee Heavy
Land: Danmark
Alkoholstyrke: 9,4%

Munkebo Alstærk Bourbon - I flaske og glas
Munkebo Alstærk Bourbon

Munkebo vandt Danske Ølentusiasters prisen som årets ølnyhed over 6,0% i 2014 med deres Alstærk Bourbon som fik over 1/3 af stemmerne. Alstærk Bourbon er en specialudgave af Alstærk, som Munkebo tidligere har vundet en European Beer Star for, i kategorien Scotch Ale / Wee Heavy. Bourbon edition er en Alstærk der har lagret på egetræsfade, der tidligere har indeholdt Knob Creek Kentucky Straight Bourbon Whiskey for at give øllen endnu mere karakter.

Der er tale om en mørk øl, med en flot dyb rødlig farve og et let brunligt skum der ligger sig pænt når øllen hældes op, men hurtigt trækker sig lidt tilbage uden dog at forsvinde helt.

Munkebo Alstærk Bourbon har en sødlig let røget duft med et snert af vanilje. Man kan godt fornemme at øllen har været i kontakt med en bourbon whiskey, men det er meget diskret så man skal ikke lade sig skræmme selvom man måske ikke er den store bourbonfan. Det er en dejlig komplet duft der gør at man kan sidde længe og lede efter nye indtryk.

Øllen er lavet på 7 forskellige mørke malte, og indeholder kun en lille smule bitterhumle. Det giver en sød øl med en let ristet smag. Whiskeyfadene bidrager med lidt vanilje og røgsmag hvor især røgsmagen giver noget skarphed der hjælper med at gøre det til en dejligt afrundet øl. Den ekstra lagring bidrager desuden med noter af rosiner og en let portvinsagtig smag. Man kan godt smage at der ikke er meget bitterhumle i øllen, da det meste bitterhed kommer fra røgen, men øllen fremstår lækker, blød og godt afrundet, og jeg tvivler på at mere bitterhed ville gøre noget godt for øllen, så det er et godt valg at holde det på et lavt niveau.

Munkebo Alstærk Bourbon – Den endelige dom

Munkebo Alstærk Bourbon er en flot øl. Duften der rammer næsen først er måske til den lidt søde side, men når den søde smag blandes men den let kradsende røg bliver det en dejligt afrundet øl. Den ekstra lagring på whiskeyfade bidrager både med noget vanilje og røgsmag fra whiskeyen, samt noget rosin og portvin fra den længere lagringstid. Alt i alt en rigtig lækker øl som jeg helt sikkert vil anbefale.

Jeg vil give Munkebo Alstærk Bourbon 5 ølglas, og en anbefaling af en øl der helt sikkert er værd at prøve. Det ærgrer mig dog lidt at jeg kun havde den ene. Hvis nogen skulle føle for at give mig en til ville jeg helt sikkert gemme, da jeg tror at den kunne blive virkelig lækker hvis den fik lov til at lagre et par år mere.

5 ud af 6 ølglas.

Untappd link

Facebooktwittergoogle_pluspinterestFacebooktwittergoogle_pluspinterest

Tilmeld dig Levemands nyhedsbrev

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *