Færgecaféen – Christianshavns Færgecafé

Adresse: Strandgade 50, 1401 København K
Hjemmeside: Færgecafeen.dk

Jagten på det gode smørrebrød og den helt rigtige hønsesalat fortsætter, så da min kollega fortalte om Færgecaféen var næste skridt i søgningen planlagt.

Da vi ankom trådte vi ind i nogle fine lokaler med en fin lille bare i midten og en masse billeder og malerier rundt omkring på væggene. Indretning var klassisk men en masse ældre pyntegenstande, men uden at noget kom til at virke gammelt og kedeligt.

Fisken

Vores første servering på færgecaféen bestod af en række fisk og skaldyr. En enkelt sild, gravad laks, æg og rejer og en fiskefilet.
Selve udvalget var meget klassisk, men tilbehøret skilte sig dog ud.
Silden var meget klassisk, med en rigtig lækker krydring.
Laksen havde en god smag, den klassiske rævesovs var udskiftet med en lækker hummus som fungerede rigtig godt med de lækre tykke skiver laks.
Æg og rejer kan man ikke gøre så meget ved, men begge dele var lækkert smagfulde, og den klassiske mayo var spiced op med urter, hvilket fungerede rigtig godt til.
Den sidste fisk var en fiskefilet. Der var tydeligvis tale om en god frisk fisk, og den lette panering matchede det gode fiskekød. Remouladen var som alt andet også hjemmelavet, hvilket altid giver gode pluspoint.

Det varme

Ligesom fisken var de varme retter også klassiske retter, tilsat stedets personlige twist.
Vi startede de lækre saftige skiver lyserødt kalvesteg med perberrodscreme og pickles. Ikke fordi der er noget galt med roastbeef, men det var et rigtig lækkert stykke kød.
Den røgede svinemørbrad som vi valgte efterfølgende var fin, men ikke noget specielt. Tilbehøret, der mest mindede om en ublandet italiensk salat fungerede dog godt. At gulerødder og ærter ikke var blandet ind i resten af salaten fik det hele til at fremstå frisklavet, sprødt og lækkert.
Næste ret var de klassiske tarteletter med høns i asparges, igen ikke noget fancy eller specielt, men et fint klassisk indslag.
Jeg synes hønsesalaten var meget fornuftig, men min makker var meget imponeret.

“Det er lige før jeg begynder at tude af lykke og glæde over den her hønsesalat”

Det var en lækker detalje med syrlige syltede grønne tomater og små stykker sprødstegt bacon blandet i hønsesalaten, og baconstykkerne der blev serveret til var lækre og nystegte.
Den sidste ret bestod af en enkelt ost med et lille stykke ristet rugbrød og en bærkompot. Det ristede rugbrød var lidt ligegyldigt, men osten havde en god smag men. Den var ikke for stærk, men stadig smagfuld. Der kan de fleste nok være med.

Drikkevarerne

Fadølsudvalget på færgecaféen bestod af de samme kedelige sikre valg af Carlsberg og Tuborg Classic som så mange andre steder. Til gengæld virkede det som om de havde nogle rigtig spændende ting på flaske, så man burde nok være gået den vej. Hvor udvalget virkelig imponerede var dog på snapsekortet. Kortet består af ca. 30 forskellige snapse, hvoraf (mindst) halvdelen er hjemmeblandede, endnu et lækkert fokus på detaljen og det hjemmelavede.
Jeg kunne godt have tænkt mig nogle lidt mere interessante øl på fad, men det virkede som om man kunne få stort set alt hvad man kunne tænke sig, så der var ikke meget at brokke sig over mht. drikkevarerne.

Servicen

Servicen på færgecafeen var også god. Der var to tjenere på arbejde og begge var smilende, høflige og hjælpsomme. De havde også overskud nok til at holde øje med om vi var ved at løbe tør for øl, og tilbyde os mere, noget som underligt nok ikke er en selvfølge alle steder.

Færgecaféen – Den endelige dom

Christianshavns Færgecafé bød på en masse lækre retter, i form af deres egne udgaver af de klassiske frokostretter. Det var hele vejen igennem tydeligt at de gik op i deres mad, og at der lå arbejde bag samtlige serveringer. Deres platte gav mulighed for at komme godt rundt i de forskellige typer af retter, med rigelig mulighed for at blive godt mæt. Et måltid der var en kaptajn værdig, men et lidt mere inspirerende udvalg af øl på fad kunne løfte konceptet.
Færgecaféen er uden tvivl det bedste af de steder vi har besøgt indtil nu, og ender med en flot karakter på 5 ud af 6 ølglas.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestFacebooktwittergoogle_pluspinterest
Posted in ,

Tilmeld dig Levemands nyhedsbrev

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *