Maj 2016 – Ølmåneden der gik

Endnu en måned er gået, og selvom der har været stille på bloggen har der ikke været nær så stille i resten af verden.

Torsdag d. 12. maj åbnede To Øl BRUS, deres nye projekt med kombineret ølshop, bar, bryggeri og restaurant, i hjertet af Nørrebro. Det er et spændende projekt, som der garanteret vil komme mere om her på bloggen.

I weekenden d. 19.-21. Maj blev der afholdt den årlige danske ølentusiaster ølfestival. Som altid et hyggeligt arrangement, omend der ikke var så meget feststemning som der plejer.

I samme weekend holdt Flying Couch indflytterfest i deres nye bryggeri. Jeg nåede desværre ikke ud forbi, men det ser ud til at de vil deltage i en del events i lokalområdet i løbet af sommeren, så jeg håber på at få chancen på et tidspunkt.

Online er der også skrevet meget interessant i den forgangne måned, og der i løbet af måneden været 2 store ølhistoriske offentliggørelser.

  • Først blev det afsløret at der i kældrene under de gamle Carlsbergbryggerier i Valby er blevet fundet nogle gamle flasker indeholdende 133 år gammel gær. Det er lykkedes forskere ved Carlsberg at isolere og opformere gæren, så der kunne brygges en kopi af øllen, som den blev brygget dengang.
  • Senere på måneden offentliggjordes fundet af 5000 år gamle ølrester i Kina, sammen med flere redskaber brugt i bryggeprocessen dengang.
  • CraftBeer.com fortalte om en ny opdatering af the Beer Flavor Map, som forsøger at standardisere måden vi diskuterer smage, dufte og andre oplevelser ved øl, så vi har et fælles ordforråd til mere præcist at kunne snakke om nuancerne i de forskellige øl.
  • Jeppe Jarnit-Bjergsø, manden bag Evil Twin, skrev et, måske lettere bittert, indlæg om hvorvidt tiden var ved at løbe fra foreningen Danske Ølentusiaster. Martin fra Stovt greb bolden og tog fat i den interessante diskussion, først på Facebook, og senere i blogindlægget Er tiden løbet fra Danske Ølentusiaster
Facebooktwittergoogle_pluspinterestFacebooktwittergoogle_pluspinterest
Posted in

Tilmeld dig Levemands nyhedsbrev

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *