Marts 2018 – Ølmåneden der gik

Ølkkælderintroduktion

Martin fra Stovt har lavet en samling af interessante artikler der er værd at læse igennem hvis man har planer om at begynde at begynde at lagre øl derhjemme i indlægget Ølkælder – en slags introduktion.

Off-flavours i øl

På Maltbazarens blog, bryg.nu har de listet en række fejl, eller off-flavours der kan findes i øl. De beskriver hvor smagene kan stamme fra, og hvad man kan gøre for at undgå at de opstår i artiklen off-flavours og hvad du kan gøre for at undgå dem.

Frankenyeast, humlesmag uden humle

Jeff fra Beervana skriver lidt om hvordan Trumps nye importtakster på stål koster amerikanske jobs og giver udenlandske virksomheder en prisfordel når de sælger til amerikanske bryggerier. Godt arbejde. Mere interessant fra mit ølperspektiv er dog at forskere ved UC-Berkeley har skabt en “Frankenyeast”, en syntetisk fremskabt gærstamme, som giver samme smagsprofil som humle, men uden at humle tilsættes. Det skal nok blive en stor succes hos store bryggerier der nu kan spare endnu flere råvarer væk, det sker i indlægget Frankenyeast and Foreign Kegs. Smithsonian Magazine dykker lidt mere ned i historien om den syntetiske gær når Scientists Brew a Hoppy Beer Without the Hops.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestFacebooktwittergoogle_pluspinterest
Posted in

Tilmeld dig Levemands nyhedsbrev

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *